dilluns, 26 de maig del 2014

BC Palafrugell 58 Bàsquet Esplais 54

Ajustada derrota del cadet femení del Bàsquet Esplais en el darrer partit de la temporada a la pista del BC Palafrugell per 58 a 54 en un matx molt emocionant i amb moltes alternatives.

L’inici del partit va estar marcat pels errors de les castellonines en els llançaments a cistella i que van deixar a les jugadores locals poder agafar unes primeres avantatges que eren perilloses. Poc a poc van poder recuperar l’encert i començar amb la remuntada. El segon període va començar amb un canvi defensiu passant a una defensa en zona que va descentrar a les jugadores de Palafrugell i van  permetre agafar molts rebots defensius. Un altre punt clau en la remuntada castellonina va ser el seu contra atac, que amb una gran rapidesa deixava sempre una jugadora sola per encistellar sense oposició. El marcador es va ajustar amb unes diferències a favor d’ambdós equips que oscil·laven en dos o quatre punts com a màxim.
Així es va arribar al darrer minut del partit amb un 54 a 51 a favor de les locals, aleshores dos errors de les castellonines i un parell de rebots mal controlats va permetre a les jugadores del Palafrugell encistellar dos cistelles per posar el 58 a 51 i sols va quedar una jugada per un darrer triple del Esplais per deixar el marcador definitiu en un 58 a 54.

diumenge, 18 de maig del 2014

Bàsquet Esplais 74 CB Amer 50

El cadet femení del Bàsquet Esplais guanya al Bàsquet Amer per 74 a 50 en el darrer partit a casa d’aquesta temporada.

Les castellonines van aconseguir una clara victòria enfront el CB Amer en un partit on van sortir molt concentrades i decidides a imposar el seu ritme de joc. El domini en el rebot defensiu els va permetre sortir ràpid al contra atac i anotar sense oposició i aconseguint un parcial de 20 a 9. En el segon quart van canviar la defensa passant a fer zona que va ofegar l’atac de les visitants.
A la mitja part es va arribar amb una avantatge local de 34 a 21.
A la represa va seguir la mateixa tònica, amb un tímid intent de reacció visitant que no va ser possible. En el darrer període, les castellonines van tornar a intensificar la defensa, van poder tornar a córrer i van estar molt efectives en els llançaments, ja majora sense oposició, ampliant les diferències fins al 74 a 50 final.

diumenge, 11 de maig del 2014

CB Sant Feliu 77 Bàsquet Esplais 49

Nova derrota del cadet del Bàsquet Esplais per 77 a 49 en el seu desplaçament a la pista del CB Sant Feliu.
Les castellonines van desplaçar-se a Sant Feliu de Guíxols amb moltes baixes, que van condicionar el seu joc habitual. L’inici del partit va estar marcat pel gran encert de les jugadores locals des de la línea de 6,25, anotant fins a tres triples seguits i agafant una clara avantatge en el marcador. A partir d’aquest moment la defensa zonal de les jugadores del Esplais va ser més efectiva i va frenar l’atac local provocant moltes errades en els llançaments. El control del rebot els va permetre sortir amb ràpids contra atacs i anar retallant les diferències en el marcador, que es van mantenir constants fins el minut 33 de partit amb un 53 a 45.
En els set minuts restants, les jugadores castellonines, no van poder seguir amb un ritme alt de joc i van acusar el cansament i la eliminació de dues jugadores. Això ho van aprofitar les jugadores del Sant Feliu per sentenciar en els darrers compassos del matx.

dilluns, 5 de maig del 2014

Bàsquet Esplais 50 BC Palafrugell 65

Derrota del cadet femení del Bàsquet Esplais per 50 a 65 enfront el BC Palafrugell, i on el protagonista del partit ha sigut l’àrbitre amb una actuació que ha perjudicat de forma clara a les castellonines.
El matx ha començat amb un equip local decidit a imposar el seu ritme de joc i controlar el partit, però no ha tingut opcions doncs un carrusel de faltes personal assenyalades per part de l’àrbitre ha aturat per complert la possible defensa de les castellonines. La diferència de faltes personals al final del primer quart era tant evident, 14 en contra del Esplais per 2 a favor, que ha indignat a l’entrenador local. Això ha provocat que als tres minuts de la segona part i desprès de una falta personal  no assenyalada sobra la jugadora local Maria Jallow que l’ha deixat tocada i l’ha hagut de ser canviada i amb la posterior falta en contra sobre la jugadora Paula Valenzuela, l’entrenador local protestés de forma cara i exagerada provocant que l’àrbitre li xiulés una nova falta tècnica i l’expulsés del partit.

A partir d’aquest moment i amb marcador molt desfavorable per les castellonines de 9 a 24, han canviar la defensa passant a una zona que ha provocat molt dubtes a les jugadores visitants. Així s’ha arribat a falta de 1 minuts 35 segons a un marcador de 50 a 56. Aleshores ha tornat a aparèixer el protagonista del partit, l’àrbitre, que ha assenyalat una falta personal inexistent a una jugadora local i deixant les castellonines amb sols quatre jugadores disponibles. A més quan la delegada d’equip es dirigeix a les seves jugadores per col·locar-les fruit d’ aquesta incidència, li xiula una nova falta tècnica per acabar de decidir qui era el guanyador del partit. Destacar que a falta de 30 segons, l’àrbitre ha xiulat una nova falta personal al Esplais deixant-lo amb sols tres jugadores de pista, amb una actuació lamentable que indignat molt als aficionats locals.