diumenge, 26 d’octubre del 2014

Sènior Femení: CB Vilablareix 58 Bàsquet Esplais 34

Derrota del sènior femení en la seva visita a la pista del C.B. Vilablareix per 58 a 34.

Després d’una setmana molt convulsa pel sènior femení degut als fets extra esportius que van succeir, l’equip va desplaçar-se amb moltes baixes a jugar el seu partit a la pista d’un dels equips més forts del grup. Tot i aquestes traves, les jugadores castellonines van sortir a donar-ho tot , i així amb una molt bona defensa zonal van ofegar l’atac local que es veia obligat a fer  molts llançaments llunyans i abusant de triples sense encert. Cal destacar també el gran encert que varen tenir les jugadores de l'Esplais en els seus llançaments, tant de dos punts con de tres, aconseguint en el primer quart fins a tres triples. Això les va dur a la mitja part amb una mínima desavantatge de 25 a 23, del tot inesperada.
A la represa però, van acusar l’esforç realitzat en els dos primers quarts i també que les jugadores gironines van canviar a una defensa zonal que no van saber com superar-la, perdent moltes pilotes que van aprofitar l’equip local per avançar-se en el marcador i aconseguir una clara victòria.
Destacar l’esforç i l’entrega per part de totes les jugadores que van donar-ho tot a la pista i van competir de tu a tu davant d’un molt bon equip.

Cadet Femení: Pia Olot 55 Bàsquet Esplais 54

El cadet femení perd per la mínima a la pròrroga amb el Pia Olot per 55 a 54.

Les castellonines van sortir a dominar clarament el ritme de joc i el control del rebots, aconseguint-t’ho en els dos primer quarts, tot i que l’equip local anava reaccionant i no deixava escapar en el marcador a les seves rivals. Aleshores va aparèixer una figura inesperada en el partit, l’àrbitre, que va cosir a faltes personals a les jugadores de l'Esplais provocant que el seu entrenador tingués que anar fent canvis constantment i així es trencava el ritme de joc que proposaven. Tot i això s’arriba al descans amb avantatge de 22 a 28 i amb 4 faltes personals a les jugadores locals per 12 a les visitants.

A la represa la reacció local no es fa esperar i aprofita els canvis constants de les castellonines per capgirar el marcador. Ja en el quart període agafen una avantatge de sis punts a falta de 5 minuts que sembla definitiva, però les jugadores de l'Esplais mai abaixen el cap i amb un defensa més agressiva aconsegueixen empatar el partit en el darrer minut i forçar la pròrroga, on s’arriba amb sols tres faltes de les jugadores garrotxines i amb bonus des del minut cinc per part de les castellonines.

La prorroga s’inicia amb una cistella de les castellonines però ràpidament tornen els error ens les passades i en les llançaments fàcils a cistella i això ho aprofita l’equip local de anota tres dels sis tirs lliures i aconsegueix la victòria.

Cal destacar l’actuació de l’àrbitre que finalment xiula 11 faltes a l’equip local per 23 a les castellonines i provoca la indignació dels seguidors visitants.

dilluns, 20 d’octubre del 2014

Sènior Femení: Bàsquet Esplais 66 AE Fornells 53

Treballada victòria del Sènior Femení per 66 a 53 enfront el AE Fornells.
El partit va començar amb alternances en el marcador i amb un gran encert per part de les jugadores gironines en el llançament triples, en van fer tres en el primer quart, i això els va permetre dominar en el marcador. Les castellonines van reacciona en el segon quart fruit d’una major intensitat defensiva on combinaven defenses individuals amb defenses en zona 1x3x1. Amb això van controlar millor el rebot defensiu i poder donar més ritme al partit, arribant al descans amb un empat a 28.

A la represa les jugadores gironines van acusar l’esforç i van començar a fallar llançaments més o menys fàcils i alhora es van carregar de faltes personals. Les jugadores del Esplais van continuar alternant les defenses i sortint al contra atac i així van poder capgirar el marcador i agafar les primeres avantatges. En el darrer quart tot va continuar igual i es va acabar amb un carrusel de llançaments de tirs lliures per part de les castellonines que van aconseguir la seva primera victòria  en el seu debut a casa.

Cadet Femení: Bàsquet Esplais 53 CB Castelló 30

El cadet femení guanya el derbi local al CB Castelló per 53 a 30.
L’inici del matx va estar marcat pels nervis de tots dos equips que els va portar a cometre molts errors en jugades aparentment fàcils. A partit del segon quart les jugadores del Esplais van defensar en zona i van controlar molt millor el seu rebot defensiu i van poder començar a desplegar el seu joc habitual molt més ràpid per acabar amb jugades de contra atac. Així es va arribar al descans amb avantatge local per 26 a 15.

En el tercer quart les jugadores del CB Castelló van apagar-se en atac i van donar moltes facilitats en defensa i van encaixar un parcial de 17 a 5 que deixava sentenciat el partit. El darrer quart va ser de control local amb intercanvi de cistelles per part de tots dos equips fins el xiulet final del l’àrbitre.

diumenge, 12 d’octubre del 2014

Sènior Femení: CB L'Escala 62 Bàsquet Esplais 52

EL CB L’Escala s’endu el derbi alt empordanès enfront el Bàsquet Esplais per 62 a 52.
Les jugadores escalenques van sortir disposades a imposar el seu ritme de joc amb transicions lentes de pilota i van aconseguir que les seves rivals es contagiessin d’aquet joc.  Això va donar lloc a llançaments molt còmodes per part de les jugadores locals que de seguida van posar-se per davant en el marcador. L’entrenador castelloní es van veure obligat a demanar temps mort per intentar que les seves jugadores canviessin el ritme de joc i l’acceleressin per tal de portar el partir al seu terreny de transicions ràpides.  La tònica en va mantenir fins a la mitja part on un 35  a 28 deixava tot obert per la represa. El tercer quart va ser nefast per les castellonines que no van poder controlar en cap moment el seu rebot, tant defensiu com ofensiu, i van encaixar un parcial de 13 a 2, que deixava molt complicat lluitar per la victòria. Però un gran inici del quart període on van apujar la intensitat defensiva, i amb un parell triples, van aconseguir que a falta de tres minuts el marcador fos de 49 a 44. Fins aquí va arribar la remuntada castellonina i un parcial de 13 a 8 en tres minuts deixava sentenciat el partit.

Tot i això cal destacar el bon partit de les jugadores del Bàsquet Esplais en el seu segon partit en aquesta nova categoria.

Cadet Femení: FE Begur 36 Bàsquet Esplais 59

Nova victòria del cadet femení per  36 a 59 en la seva visita  a la pista del FE Begur.
Les castellonines van sortir decidides a sentenciar ràpid el partit i ho van aconseguir. El bon control del rebot defensiu, amb un bona defensa en zona, els hi van donar la opció de sortir al contra atac i agafar les jugadores locals sense balanç defensiu. Això els donava la possibilitat d’anotar amb molta facilitat. Així es va arribar a la mitja part amb un significatiu 11 a 31 a favor del Esplais. La segona part va començar amb una esperada, però tímida, reacció local que va portar a un intercanvi de cistelles i errades per part de tots dos equips, fruit de la major intensitat defensiva per part de tots dos. El darrer període va ser de control per part de les castellonines que van mantenir i  ampliar l’avantatge en el marcador fins a una clara victòria final.

dilluns, 6 d’octubre del 2014

Cadet Femení: Bàsquet Esplais 90 CB La Vall d'en Bas 44

Clara i contundent victòria del cadet femení per  90 a 44 enfront el CB La Vall d’en Bas “B”.
Un gran inici de partit de les castellonines que van sortir molt endollades amb una molt bona defensa en zona van bloquejar per complert l’equip garrotxí que a part de la cistella inicial no va  tornar anotar cistella fins el minut 8 del quart. Les jugadores local van aprofitar aquesta intensitat defensiva per sortir ràpid a la contra i anotar amb facilitat sense oposició, acabant el quart amb parcial de 30 a 7, que deixava clara la superioritat local. A partir del segon quart van començar les rotacions per part de tots dos equips però sense que les visitants aconseguissin retallar les diferències.

A la segona part va seguir la mateixa tònica, amb les jugadores del Esplais controlant en tot moment el ritme del partit combinant ràpids contra atacs amb atacs posicionals, i llançaments còmodes sense donar temps a l’equip rival de col·locar la defensa. El control del rebot defensiu també va ser clau per donar la opció de sortir ràpid a la contra i anotar cistella amb facilitat. En atac, les castellonines van tenir segones i terceres opcions de llançament fruit del control del rebot ofensiu. Destacar que totes les jugadores del Esplais van poder anotar punts en aquest partit.

El Sènior Femení ajorna el seu partit

El sènior femení  del Bàsquet Esplais ajorna pel  7 de desembre a les 17 hores el seu partit que tenia que jugar aquest cap de setmana enfront el CB Salt “B”.